رنگ آمیزی نما ساختمان
در مورد رنگ آمیزی نما ساختمان چه اطلاعاتی دارید؟ آیا با نحوه اجرای رنگ ساختمان بدون استفاده از داربست آشنایی دارید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با نحوه اجرای رنگ نمای ساختمان و رنگ نمای بیرونی ساختمان و ویلا بیشتر آشنا شوید. نمای ساختمانها، مخصوصا نماهای از جنس سیمان و کنیتکس بعد از مدتی شکوه و زیبایی اولیه خود را از دست میدهند و شما باید به بازسازی نما و یا رنگ آمیزی نما بپردازید. رنگ کردن نمای ساختمان به تازه شدن و نو شدن نما ساختمان شما میانجامد و در روحیه مردم و ساکنین ساختمان نیز اثر مفیدی دارد. ایجاد حس متفاوت از زندگی به سادگی و با انتخاب رنگهای دلنشین و رعایت اصول نقاشی نما ساختمان امکان پذیر است. هر چه جذابیت نما بیشتر باشد، تاثیر بسیاری در لوکستر دیده شدن نمای ساختمان دارد. در تشبیه، نمای ساختمان را همچون صورت انسان در نظر گرفتهاند پس هر چه قدر نمای ساختمان زیباتر و شیکتر باشد ساختمان بهتر دیده میشود. امروزه تاثیر نمای ساختمان به قدری است که مشتریان در خرید و فروش ساختمان و اجاره آن اول به نمای ساختمان توجه میکنند. جالب است بدانید که شهری که نمای ساختمانهای آن جذاب و زیبا باشد از آن به عنوان شهرهای زیبا یاد میشود.
دلیل احتیاج به رنگ آمیزی نما
نمای ساختمانهای سیمانی، آجری و نمای کنیتکس بعد از گذشت مدت زمان از ساخت آنها از زیبایی و جلوه اولیه آنها کاسته میشود و ظاهر نامناسب و زنندهای به خود میگیرد، پس به ترمیم نیاز دارد.
پس از رنگ آمیزی، رنگ سفید نمای ساختمان جلوه و زیبایی خود را به دست میآورد و و در زیبایی شهر نیز تاثیر گذار است و باعث رضایت ساکنین ساختمان و عموم مردم میشود.
نکات مهمی که قبل از رنگ آمیزی نمای بیرونی ویلا و ساختمان باید در نظر داشته باشید
قبل از رنگ آمیزی، کل سطوح نما باید زیر سازی شود یعنی باید کاملا شسته شود. ما به شما استفاده از دستگاه واتر جت را برای شستشو توصیه میکنیم. باید هرگونه گرد و غبار و چربی ودود موجود از سطح دیوار به کمک مواد شیمیایی زدوده شود و در صورتی که ترک و شکافی بر روی نما وجود دارد قبل از رنگ آمیزی نما باید آنها را به کمک مخلوط سیمان یا بتونه مخصوص مخلوط چسب بتن و چسب ساروج پر کرد. سمباده کاری سطح و در صورت لزوم استفاده از سند بلاست نیز اهمیت دارد.
برای نقاشی نما ساختمان خود برنامه ریزی صحیحی و در مورد رنگ مخصوص نمای سیمانی ساختمان اطلاعات کافی کسب نمایید. زمان اجرای نقاشی نیز نکته کلیدی و مهمی است. پس لازم است الگوی آب و هوایی محلی خود را به درستی بشناسید. زمانی را برای رنگ آمیزی انتخاب کنید که آب و هوا خشک است و باران و رطوبت کمتری وجود دارد. رنگ آمیزی نما و خشک شدن رنگ به زمان نیاز دارد. توجه کنید که نباید به سطوحی که هنوز خشک نشدهاند نزدیک نشوید. تکنولوژی رنگ به میزان زیادی در سالهای اخیر بهبود یافته است و امروزه رنگها نسبت به قبل گارانتی طولانیتری دارند. سعی کنید بر خود مسلط باشید تا وسوسه نشوید که در مصرف رنگ صرفه جویی کنید و یا یک نام تجاری ارزانتر را برای رنگ آمیزی نما ساختمان و یا رنگ مخصوص سنگ نما خریداری کنید. ضمنا سطوح مورد استفاده برای رنگ آمیزی نما عبارتاند از نمای بیرونی ساختمان، نما و سطوح سیمانی، نمای بتنی، سطوح و دیوارههای گچی.
تعداد مراحل اجرای رنگ آمیزی نما ساختمان
مراحل رنگ آمیزی نما ساختمان به عواملی از جمله نوع و جنس سطحی که رنگ آمیزی میشود، انواع رنگها و جنس رنگ با قیمتها و کیفیتهای متفاوت و طرح مورد نظر و میزان رنگ مورد نیاز، بستگی دارد.
معرفی انواع رنگ نما برای رنگ آمیزی نما ساختمان
پرایمر مخصوص نما اکریلیک از جمله رنگهای رایج در نمای ساختمان است که برای زیر کار مورد استفاده قرار میگیرد. پرایمر مخصوص نما اکریلیک یک مایع شفاف بر پایه کوپلیمرهای اکریلیک است و محافظ بسیار خوبی برای نمای ساختمان است و قابلیت اجرا برای تمام سطوح را دارد و از نفوذ آب جلوگیری میکند. همچنین این رنگ سطوح را از اشعههای خورشیدی حفظ میکند و باعث طول عمر سطوح را افزایش میدهد. جالب است بدانید که بیشترین کاربرد این محصول در سنگهای مصنوعی و سنگهای ساختمانی است.
رنگ صنعتی اپوکسی، این رنگ ویژگیهای خاصی برای رنگ آمیزی نما دارد مثلا در برابر فرسایش مقاوم و دارای عمر طولانی است. آب را به خود جذب نمیکند و همچنین مانع از نفوذ آب و روغن به داخل بتن میشود. از این رنگ در قالبهای صنعتی و کامپوزیتها، سطحهای فلزی، چوبی، سیمانی نیز استفاده میکنند. از کاربردهای دیگر این رنگ میتوان به مصارف خانگی، کف پارکینگها، کارخانهها و هوافضا اشاره کرد.
رنگ مولتی کالر دوامی عالی دارد و تنوع طرح این رنگ برای منازل مسکونی، سالنهای کنفرانس، استودیوهای ضبط و پخش موسیقی امفی تئاتر … بسیار مناسب است و باعث زیبایی فوق العادهای در محیط میشود. جالب است بدانید که این رنگ در برابر UV مقاوم است.
کنیتکس نیز از انواع مناسب رنگ نما است که در انواع مختلف درشت دانه و ریزدانه وجود دارد و عمدتا در پارکینگ و نما به کار استفاده میشود و دوام این رنگ بالا است.
رنگ آرتکس در تنشهای ساختمانی مقاوم است، قابلیت شستشو دارد، همچنین مثل رنگ مولتی کالر در برابر فرابنفش مقاوم (uv) است. از ویژگیهای برتر این رنگ میتوان به غیر سمی بودن آن اشاره کرد. رنگ آرتکس قابل اشتعال نیست و زیبا و با دوام است.
خواص الاستیکی رنگ برای رنگ آمیزی نما ساختمان
الاستیک به معنای کشسان و رنگ الاستیک رنگی است که خاصیت کشسانی دارد. همان طور که قبلا ذکر شد بهترین رنگها برای رنگ آمیزی نما ساختمان رنگهای الاستیک هستند.
اگر انتخاب شما برای رنگ نما ساختمان رنگهای الاستیک باشد بهتر است زیرا این رنگها انعطاف پذیر هستند و تا حد ممکن ترکهای زیر سطح را مخفی میکنند. توجه داشته باشید که رنگ الاستیک حتما با ضخامت مناسب روی سطح مورد نظر اجرا شود تا در برابر ترکها مقاومت کند. نکته بسیار مهم دیگر این است که کسی که این رنگ را بروی سطح نمای ساختمان رنگ آمیزی میکند باید فردی حرفهای و خبره باشد.
ویژگیهایی رنگی که برای رنگ آمیزی نما مورد استفاده قرار میگیرد
انتخاب بهترین و با کیفیتترین رنگ از مهمترین قسمتهای رنگ آمیزی نما است و به توجه بیشتری نیاز دارد. انتخاب رنگ نما باید با توجه به دستورالعملهای کاربردی باشد و گزینههای گوناگونی سنجیده شود تا بعد از رنگ کردن نمای ساختمان خود دچار پشیمانی نشوید.
نمای ساختمان در معرض شرایط جوی باران، برف، تابش نور خورشید، باد و سایر عواملی دیگر که باعث تخریب نمای ساختمان میشود، قرار میگیرد پس رنگ نما باید کیفیتی عالی داشته باشد به گونهای که پس از گذشت یکسال کیفیت رنگ افت پیدا نکند. رنگ نما باید دارای چسبندگی و دوام لازم باشد. ضمنا توجه داشته باشید که رنگ نما علاوه بر داشتن زیبایی باید یک عایق رطوبتی خوب نیز باشد.
مزایای رنگ نما
رنگ نما خاصیت انعطافپذیری و مقاومت در برابر تنشهای ساختمانی را دارا است و کاملا قابل شستشو و غیر قابل اشتغال است و در برابر متورم و پوسته پوسته شدن مقاوم است.
نکات تکمیلی و مهم ویژگی رنگ نما
رنگ نما باید در برابر شرایط محیطی مختلف کشور مقاوم باشد، شمال کشور و جنوب کشور دارای شرایط آب و هوایی یکسانی نیست که این مورد در هنگام انتخاب رنگ نما باید در نظر گرفته شود. در برابر سرما و گرمای شدید مقاوم باشد. توجه داشته باشید که همواره از رنگهایی با این ویژگی برای رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان استفاده نمایید تا بعد از سپری شدن چند زمستان و تابستان کیفیت رنگ حفظ شود.
توجه داشته باشید که اگر سطح زیر رنگ آمیزی دارای فرو رفتگی و بر آمدگیهای زیادی است باید رنگی را که ضخامت زیادی دارد انتخاب کنید مثلا اگر سطح نما سیمان سفید صاف کار شده است ممکن است کم کم ترکهای ریزی روی سطح آن ایجاد شود پس در این صورت باید رنگی که دارای خواص الاستیکی است را انتخاب نمایید.
رنگ آمیزی نما بدون داربست و با استفاده از طناب
رنگ آمیزی نما ساختمان با استفاده از روش طناب به تیم اجرایی این فرصت را میدهد تا به سرعت و با بهترین کیفیت پروژه را تکمیل کنند. در این روش به دلیل استفاده نکردن از داربست و ابزار بالابر اجرای پروژه ارزانتر و مقرون به صرفهتر به اتمام میرسد، همچنین از ایجاد ظاهر نازیبا در شهر جلوگیری میکند و نیازی به مسدود کردن پیاده روها ندارد. دانش و تجربه کافی تیم اجرایی در ارائه با کیفیت پروژه رنگ آمیزی تاثیر به سزایی دارد.
هزینه ی نقاشی نما و قیمت نقاشی نما
هزینهی نقاشی نما ساختمان با توجه به عوامل مختلفی متفاوت است، مثلا به نوع رنگ آمیزی، استفاده از داربست یا طناب و به موادی که در کار نقاشی استفاده میشود و به ارتفاع ساختمان و تعداد طبقات آن بستگی دارد.
توجه داشته باشید که نقاشی نما ساختمان به روی هر چیزی جز سیمان مثل نرده، پنجره و غیره به صورت کنتراتی و کاملا توافقی محاسبه میشود و به طور کلی بهتر است نقاشی نما به صورت متری محاسبه شود و از مواد با کیفیت و درجه یک در کار استفاده شود، چون ماندگاری بالا و زیبایی کار بسیار مهم است .
رنگ کاری نمای صنعتی
رنگها ،رزینها و عایقها از رایجترین روشها برای حفاظت مخازن، خطوط لوله، دیواره کشتیها و سکوها و دکلهای نفتی و… سازههای فلزی، در مقابل با عوامل جوی محیط و اکسیداسیون پوشش هستند. البته در نظر داشته باشید که همانند رنگ آمیزی نما ساختمان، برای رنگ کاری نمای صنعتی نیز داشتن یک سطح پاک و عاری از هر نوع لک و چربی و رسوب جهت اجرای پوشش رنگ الزامی و با اهمیت است.